KRÉMES ??

Hozzávalók: 5 dkg hajdinaliszt, 10 dkg lenmagliszt, 15 dkg gluténmentes lisztkeverék, 25 dkg laktózmentes vaj, 5 tojásfehérje, ízlés szerint édesítő, csipet só, 3 csomag vaníliás-gluténmentes pudingpor, 8 dl víz, 1 tojássárgája, 6dl laktózmentes tejszín, 2 csomag zselatinfix, 10 dkg karamellás cukor (cukor- és gluténmentes), 5 cl cukormentes karamellás szirup, 1 dl kókusztej.

A lapok hozzávalóit (hajdina liszt, lenmagliszt, gluténmentes lisztkeverék, vaj, tojás, édesítő, só) alaposan összegyúrjuk, majd két részre szedjük, és kinyújtjuk, majd szilikon formában kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingot a vízben, majd 5 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és hozzá adjuk a pudinghoz, kikeverjük, majd az egyik lapra tesszük. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel, majd bele szórjuk a zselatinfixet és azzal is kikeverjük, és rátesszük a sárga részre és rátesszük a másik lapot.

A karamell cukrot felolvasztjuk a tejben és hozzá adjuk a szirupot, majd rákenjük a lap tetejére. Betesszük a hűtőbe 4-5 órára és el is készült glutén és laktózmentes krémesünk.

További tippek és receptek