Cukormentes csokis sajttorta 🍰🍫

Hozzávalók:
👉 260 g cukormentes keksz
👉 90 g vaj
👉 180 g cukormentes étcsokoládé
👉 200 ml cukormentes tejszín
👉 2 ek eritrit
👉 500 g natúr, cukormentes krémsajt

Elkészítés:
Elsők között a cukormentes kekszet egy aprítóban alaposan lezúzzuk. A vajat egy tálban felolvasztjuk (15-20 másodperc alatt a mikrohullámú sütőben), a kekszhez öntjük és még egyszer átzúzzuk az aprítóban, hogy szépen elkeveredjen az alapunk. A tortaforma aljára vágunk egy sütőpapírkorongot és belesimítjuk a kekszes alapot. Egy kanál domború felével szépen elegyengetjük a vajas kekszet és bedobjuk a hűtőbe 30 percre.
Mialatt az alap megdermed, vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört cukormentes étcsokoládét. A hideg cukormentes tejszínt egy nagyobb tálba rakjuk és a robotgép legmagasabb fokozatán kihabosítjuk. Belekeverjük az eritritet és a cukormentes krémsajtot, majd beleforgatjuk az olvasztott étcsokit is. A kekszes alapra simítjuk és berakjuk a hűtőbe pár órára, hogy szépen összeálljon. 👌

További tippek és receptek