ZSERBÓGOLYÓ🥮🥮🥮

Hozzávalók: 15 dkg dió, 10 dkg apró szemű zabpehely, 10-15 dkg mindenmentes sárgabaracklekvár, 1 tábla min. 75%-os kakaótartalmú étcsokoládé.

Tedd a diót aprítógépbe és kezd el aprítani, add hozzá a zabpelyhet végül annyi lekvárt is adagolj bele, hogy összeálljon az egész! Formálj golyókat belőle és tedd egymástól távol őket egy alufóliával bélelt tálcára!

Tedd a golyókat hideg helyre 15 percre.

Törd össze az étcsokoládét egy hőálló bögrébe és tedd mikróba legerősebb hőfokra másfél percreha letelt az idő, vedd ki, keverd át a csokit és innentől kezdve 30-30 másodpercekre tedd be, addig, amíg az utolsó darabka is elolvad! Egy kiskanál segítségével minden golyóra önts csokit úgy, hogy a kanállal kenegesd be az oldalaikat is!

Egy éjszakán át hűvös helyen tárold, hogy a csoki is megszilárduljon és az ízek is összeérjenek!

További bejegyzéseink

🌿💡🌱

Az omega-3, omega-6 olajok számos vegán készételben is megtalálhatók, például…

Sárgarépafőzelék 🥕

Hozzávalók: 1 fej hagyma2 ek olaj800 g sárgarépasó, bors250 ml…

A piros ❤ növényekben olyan értékes tápanyagok találhatóak, mint az…

...A-vitamin, C-vitamin, kálium és vas, illetve a tumorgátló resveratrol, likopin…

Acai bogyó: a szuperélelmiszerek királynője 😋🫐

Az acai - Euterpe oleracea - pálma Dél-Amerika északi részéről származik, az…

Zöld rizottó 💚

150 g bébispenótsó1,2 l alaplé vagy víz1/2 fej brokkoli250 g…