Miért fogyasszunk kecsketejet?🥛🐐

2021. 11. 28.

Bár őseink korában a kecsketej fogyasztása igen gyakori volt, napjainkra ez meglehetősen visszaszorult. Szerencsére már egyre több kisebb, közepes gazdaságban foglalkoznak kecskék tartásával, ugyanis minimális gondozást és odafigyelést igényelnek, viszont tejük annál értékesebb tápanyagokat tartalmaz.

🤍 A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően.
🤍 Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára.
🤍 Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe.
🤍 Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot.
🤍 A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős.
🤍 Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig a pajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van.

További bejegyzéseink

Házi készítésű jutalomfalatok

Gondoltad volna, hogy 5 egyszerű összetevőből a kutyusod számára finom…

Sárgarépa-narancs ivólé 🧡

Hozzávalók: 3 db narancs, 150 ml sárgarépalé, currypor, zöld fűszerek…

BESZÉLGETÉS AZ ORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA…

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezésében megrendezésre került az ország…

GOMBÁS-BACONÖS RIZOTTÓ LAKTÓZMENTESEN 🍄

Hozzávalók (4 adag): 5 dkg bacon, 3 dkg laktózmentes vaj,…

Acai bogyó: a szuperélelmiszerek királynője…

Az acai - Euterpe oleracea - pálma Dél-Amerika északi részéről származik, az…

K U S Z K…

A kuszkusz durumdarából készül: nedves állapotban lisztbe hempergetik, hogy rátapadjon…