Miért fogyasszunk kecsketejet?🥛🐐

Bár őseink korában a kecsketej fogyasztása igen gyakori volt, napjainkra ez meglehetősen visszaszorult. Szerencsére már egyre több kisebb, közepes gazdaságban foglalkoznak kecskék tartásával, ugyanis minimális gondozást és odafigyelést igényelnek, viszont tejük annál értékesebb tápanyagokat tartalmaz.

🤍 A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően.
🤍 Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára.
🤍 Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe.
🤍 Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot.
🤍 A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős.
🤍 Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig a pajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van.

További tippek és receptek