Laktózmentes gombakrémleves 🥣🍄

Hozzávalók:
👉 1 kg csiperkegomba
👉 2 ek olívaolaj
👉 30 g laktózmentes vaj
👉 1 fej hagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só, bors
👉 2 tk kakukkfű
👉 1 ½ l zöldség alaplé
👉 ½ citrom leve
👉 200 ml laktózmentes habtejszín

Elkészítés:
A gombát jól megmossuk, leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük. Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat a laktózmentes vajjal, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, visszarakjuk a gombát, majd felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük. Meglocsoljuk a citromlével, leturmixoljuk, majd belekeverjük a laktózmentes tejszínt. Utána visszarakjuk a tűzre, és ha újra felforrt, kész is vagyunk. 🙌

További tippek és receptek