√Čdess√©gek

Lakt√≥zmentes eper mousseūüćď

Hozzávalók:
ūüĎČūüŹĽ 3 db lapzselatin (sz√≠ntelen),
ūüĎČūüŹĽ 250 g eper,
ūüĎČūüŹĽ 100 g porcukor,
ūüĎČūüŹĽ 1 ek citroml√©,
ūüĎČūüŹĽ 200 ml lakt√≥zmentes habtejsz√≠n,
ūüĎČūüŹĽ 2.5 te√°skan√°l van√≠li√°s cukor,
ūüĎČūüŹĽ 5 dkg eper (a t√°lal√°shoz).

Elkészítés:
A 250 g epret a porcukorral √©s a citroml√©vel p√ľr√©s√≠tj√ľk.
A zselatint kicsavarjuk, majd √°lland√≥ kever√©s mellett felolvasztjuk. Hozz√°adunk 3 evŇĎkan√°llal a p√ľr√©s√≠tett eperbŇĎl, j√≥l √∂sszekeverj√ľk, majd az epres zselatint hozz√°adjuk a megmaradt p√ľr√©s√≠tett eperhez. Ezt is √∂sszekeverj√ľk √©s kb. 25-30 percre hŇĪv√∂s helyre tessz√ľk, am√≠g a kr√©m szil√°rdulni kezd.
A lakt√≥zmentes habtejsz√≠nt 2 tk van√≠li√°s cukorral kem√©ny habb√° verj√ľk √©s √≥vatosan a kr√©mhez keverj√ľk. A kr√©met poharakba t√∂ltj√ľk √©s p√°r √≥r√°ra hŇĪtŇĎbe tessz√ľk. T√°lal√°s elŇĎtt a megmaradt epreket szeletekre v√°gjuk, a megmaradt van√≠li√°s cukorral √©des√≠tj√ľk, majd elosztjuk a kr√©mre. ūü§©ūüėč