Ez a módszer Valter Longo nevű biokémikus, a Dél-kaliforniai Egyetem Longevity Institute igazgatója által összeállított étkezési ajánlásokból áll.
🥗 Az étrendben szereplő élelmiszerek zöldségek, gyümölcsök, diófélék, hüvelyesek, olívaolajok és alacsony higanytartalmú tenger gyümölcsei. A “longevity diétában” a legtöbb élelmiszer növényi alapú, mely általában magasabb vitamin- és ásványianyag-, élelmi rost- és antioxidáns-tartalommal, valamint alacsonyabb telített zsír- és sótartalommal rendelkezik.
🥗 A módszer során nem javasolt a túlzott hús- és tejtermékfogyasztás, valamint a magas feldolgozott cukor- és telített zsírtartalmú élelmiszerek fogyasztása. Azoknak, akik nem akarnak lemondani a tejtermékekről, azt javasolják, hogy a tehéntejről térjenek át a kecske- vagy juhtejre.