Hozzávalók:
- 250 gr laktózmentes túró,
- egy citrom reszelt héja,
- fél rúd vanília kikapart magja,
- 5 gr porzselatin,
- 25 ml hideg víz,
- 5 ek porcukor,
- kb. 20 dkg étcsoki a forgatáshoz.
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük és villával alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília rúd kikapart magjait, majd összekeverjük. A porzselatint a hideg vízzel összekeverjük és a túrós masszához adjuk, majd egy kanállal tovább keverjük. A kész túrós masszát fél órára hűtőbe tesszük. Ezután folpackból kisebb darabokat tépünk és a masszából rúd alakot formázunk, amiket a fóliára teszünk és becsomagolunk, mint egy szaloncukrot. A két végét megcsavarjuk és fagyasztóba tesszük, hogy később a csokoládéval könnyen be tudjuk vonni. Közben megolvasztjuk az étcsokit, egy sütőpapírt a konyhapultra fektetjük és az olvasztott csokiból egy keveset a papírra kenünk. A már egyik megdermedt túró rudit rátesszük, majd kanállal körbevonjuk csokival. Visszatesszük a fagyasztóba a rudikat, hogy a csoki megdermedjen.