Kétszínű avokádókrém glutén-, laktóz- és tojásmentesen

Hozzávalók:
▪️ 1 db avokádó,
▪️• 2 db banán,
▪️ 1 narancsból nyert narancshéj,
▪️ 1.5 dl kókusztej,
▪️ 0.5 lime-ból nyert limelé,
▪️ 75 g étcsokoládé,
▪️ 1 ek méz,
▪️ 2 ek mandulapehely.

Elkészítés:
Az avokádót, a banánt, a lereszelt narancshéjat, valamint nagyjából fél deci kókusztejet robotgéppel teljesen simára keverünk. A krémet két tálkába kanalazzuk.
Az egyik tálka avokádós krémhez hozzáfacsarjuk egy fél lime levét és összekeverjük. Az avokádókrém másik feléhez a megolvasztott étcsokoládét keverjük hozzá, amit szükség szerint felturbózhatunk még egy evőkanál mézzel.
Két poharat veszünk elő, belekanalazzuk a kétféle krémet, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A maradék, lehetőleg előre behűtött kókusztejet habbá verjük. A kókusztej(szín)hab nem lesz olyan szép kemény, mint a tejszínhab, de ez semmit nem vesz el az ízéből. Tálalásig ezt is hűtőbe rakjuk.
A pohárkrém tetejére teszünk egy-egy kanál kókusztejhabot, majd megszórjuk pirított mandulapehellyel és a tökéletes összhatás kedvéért ráreszelünk egy kevés étcsokoládét.

További tippek és receptek