BejegyzésekEgyéb

Ételpazarlás

Megdöbbentő, hogy Magyarországon évente több mint 1,8 millió tonna étel landol a kukában. Ez alapján fejenként körülbelül 68 kilónyi élelmiszert és ételt dobunk ki egy évben. Igazán szomorú az a tény is, hogy az uniós szinten elpazarolt élelmiszerek több mint feléért a háztartások felelnek. Az ételpazarlás pedig óriási probléma, amit egy kis odafigyeléssel lehet minimalizálni.

Hoztunk Nektek pár tippet, amivel csökkenthetitek az ételpazarlás mértékét:

  1. Ha kiürült a hűtőd, akkor irány a bolt, de csak okosan! Az emberek többsége sokkal többet vesz, mint amire szüksége lenne. Készíts bevásárlólistát és vásárolj tudatosan.
  2. Csomagolj magadnak ebédet.
  3. A legkönnyebb módja, hogy meg tudod őrizni és későbbre el tudd rakni az ételt, az az, ha lefagyasztod.
  4. A maradékok komposztálása a lehető legjobb út ahhoz, hogy az ételmaradékot értékes energiává alakítsd.
  5. Ha étterembe vagy vendégségbe mész tudd, hogy mekkora az az ételadag, amivel jól laksz.
  6. Vásárolj csomagolásmentes boltokban!