Hozzávalók:
🤍 1 közepes db karfiol,
🤍 1 ek tejmentes margarin,
🤍 fél ek napraforgó olaj,
🤍 40 dkg darált sertéshús,
🤍 1 kis db vöröshagyma,
🤍 fél közepes db tv paprika,
🤍 1 közepes db paradicsom,
🤍 só, bors ízlés szerint,
🤍 1 csipet őrölt fűszerkömény,
🤍 125 g rizs,
🤍 4 ek növényi tejföl,
🤍 2 ek gluténmentes zsemlemorzsa,
🤍 1 teáskanál fűszerpaprika,
🤍 10 dkg növényi sajt.
Elkészítés:
Kevés olajon felrakjuk pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot, és kevés sóval meghintjük. Eközben feltesszük főni az apróbb rózsákra szétszedett és megmosott karfiolt. A vízbe ízlés szerint tehetünk csak sima sót vagy ételízesítőt.
Amikor már jó masszává összeállt a paprika, a paradicsom és a hagyma, rádobjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk és meghintjük egy kevés őrölt fűszerköménnyel. Kifehéredésig magasabb lángon pirítjuk a húst, majd takarékra vesszük és lefedjük.
Időközben sós vízben megfőzzük a rizst is. Amikor megfőtt a rizs, a hús pedig megsült, hozzáadjuk a rizst a húshoz, meghintjük a pirospaprikával, az egészet átforgatjuk és elzárjuk a gázt.
Ha a karfiol is megfőtt, egy arra alkalmas jénait jó vastagon bevajazunk, megszórjuk a kenyérmorzsával és rárakjuk a karfiolrózsákat. Erre mehet még egy kis morzsa, a vegán tejföl, a darált hús és még egy adag tejföl, majd egy jó nagy adag növényi sajt.
Végül lefedjük a jénait és betesszük a sütőbe sülni, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején. 😋