Perec 🤩

Hozzávalók:

a tésztához:

✔️ 50 g folyékony margarin 

✔️ 1 nagyobb tojás

✔️ 150 g növényi ital

✔️ 3 g só

✔️ 3 g porélesztő

✔️ 15 g friss citromlé

✔️ 150 g reform kenyér és péksütemény liszt 

a kenéshez és szóráshoz:

✔️ 1 db tojás

✔️ reszelt Vegajó Trapi 

a mártogatóshoz:

✔️ 1 doboz Vegajó Vegaföl

✔️ a kedvenc fűszereid 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütés). A nedves alapanyagokat mérjük egy tálba, majd dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a lisztet, majd gyúrjuk át a tésztát, és pihentessük 10 percet. Osszuk kettő egyforma részre, majd sodorjunk 85 cm-es hengereket úgy, hogy a végeik (15 cm) vékonyabbak legyen. Alakítsuk ki a pereceket, és 40 perc alatt süssük készre őket. 😉

A Vegajó Vegafölt keverjük össze a kedvenc fűszereinkkel és tálaljuk a perec mellé. 🥣

További tippek és receptek