Hozzávalók:
a tésztához:
✔️ 50 g folyékony margarin
✔️ 1 nagyobb tojás
✔️ 150 g növényi ital
✔️ 3 g só
✔️ 3 g porélesztő
✔️ 15 g friss citromlé
✔️ 150 g reform kenyér és péksütemény liszt
a kenéshez és szóráshoz:
✔️ 1 db tojás
✔️ reszelt Vegajó Trapi
a mártogatóshoz:
✔️ 1 doboz Vegajó Vegaföl
✔️ a kedvenc fűszereid
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütés). A nedves alapanyagokat mérjük egy tálba, majd dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a lisztet, majd gyúrjuk át a tésztát, és pihentessük 10 percet. Osszuk kettő egyforma részre, majd sodorjunk 85 cm-es hengereket úgy, hogy a végeik (15 cm) vékonyabbak legyen. Alakítsuk ki a pereceket, és 40 perc alatt süssük készre őket. 😉
A Vegajó Vegafölt keverjük össze a kedvenc fűszereinkkel és tálaljuk a perec mellé. 🥣