Nemzetközi répatorta nap!🥕🍰


Hoztunk Nektek egy ízletes diabetikus répatorta receptet.

Hozzávalók:
🧡 3 db tojás,
🧡 10 dkg alma,
🧡 20 dkg sárgarépa,
🧡 12 dkg margarin,
🧡 15 dkg dió ,
🧡 180 g zabpehelyliszt,
🧡 1 csomag sütőpor,
🧡 1 csipet só,
🧡 10 ml folyékony édesítőszer,
🧡 1 tk fahéj,
🧡 1 tk őrölt kardamom,
🧡 1 teáskanál szegfűszeg,
🧡 1 ek vaj,
🧡 1 evőkanál finomliszt,

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk, ezzel lazítva azt. Egy kivajazott és lisztezett tortaformába vagy pedig egy szilikonos tortaformába kenjük a tésztát, és 180 C fokon 20 percig sütjük.

További tippek és receptek