Hozzávalók:
piskóta??
? 8 tojás,
? 8 ek cukor,
? 10 g sütőpor,
? 10 ek liszt,
krém??
? 8 dl kókusztej,
? 10 ek cukor,
? 2 cs. laktózmentes vaníliás pudingpor,
? 130 g kókuszreszelék,
? 2 dl (laktózmentes) habtejszín,
? 2 ek cukor,
? 1 cs. habfixáló,
díszítés??
? mandulaszeletek,
?kókuszchips.
Elkészítés:
A tojásfehérjét kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. A tojássárgáját is óvatosan keverjük hozzá, majd a lisztet, valamint a sütőport is és forgassuk össze. Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 40 percig. A krémhez keverjuk össze a kókusztejet a cukorral, valamint a laktózmentes pudingporral és főzzünk belőle sűrű pudingot. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A habtejszínt a cukorral kezdjük el felverni, majd ha már kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá.
A kihűlt tésztát vágjuk három részre. A piskótalap köré tegyük vissza a tortakarikát. Kenjük meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, fedjük be a következő lappal, kenjünk meg a krém harmadával, szórjuk meg mandulaszeletekkel, majd fedjük be az utolsó piskótalappal. Végül a maradék krémmel is kenjük le, majd pár órára tegyük hűtőbe. A végén óvatosan vegyük le a tortakarikát.
Díszíthetjük mandulaszeletekkel és kókuszchipsszel is.