Gluténmentes rántott karfiol 🤩

Hozzávalók:
👉 1 fej karfiol
👉 só
👉 150 g rizsliszt
👉 3 db tojás
👉 150 g gluténmentes panírmorzsa
👉 2 ek étolaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, átmossuk hideg vízzel és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A rizslisztet egy tálba mérjük, egy másik tálban felverjük a tojásokat 2 csipet sóval, a harmadikba pedig mehet a gluténmentes zsemlemorzsa.
Az előfőzött karfiolrózsákat beleforgatjuk előbb a rizslisztbe, majd a tojásba, aztán a gluténmentes zsemlemorzsába.
Egy sütőpapírral bélelt air fryer dobjába pakoljuk a bepanírozott karfiolokat, meglocsoljuk az olajjal, és a 180 fokosra melegített gépben 15 perc alatt készre sütjük őket. 😉

További tippek és receptek