Gluténmentes meggyes pite 🍒🥧

Hozzávalók:
👉 200 g rizsliszt
👉 200 g mandulaliszt
👉 100 g barna cukor
👉 1 tk szódabikarbóna
👉 5 ek növényi tej
👉 120 g kókuszolaj
a töltelékhez:
👉 900 g meggy
👉 140 g barna cukor
👉 4 ek étkezési keményítő
👉 1 db citrom

Elkészítés:
A mandulalisztet, a rizslisztet, a barna cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük a növényi tejjel és a felolvasztott kókuszolajjal. A piteforma alját kikenjük kókuszolajjal, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy mindenhova szép egyenletesen jusson belőle. Rárakunk egy sütőpapírt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A meggyet egy lábasban elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a barna cukrot, a citromlével kikevert keményítőt és a citrom reszelt héját. 20 percig főzzük, majd lehűtjük.
Mikor megsült a pitetészta, beletöltjük a meggyes tölteléket, és további 10 percig sütjük. Ha kész, 3-4 óra alatt hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiszedjük a piteformából és szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk! 🤩

További tippek és receptek