Gluténmentes lasagne

Hozzávalók:
Ragu??
? 2 ek olívaolaj,
? 1 db közepes vöröshagyma,
? 2 db sárgarépa,
? 1 kis db zeller,
? 0.5 csokor bazsalikom,
? 1 kg darált pulykahús,
? 2 teáskanál bazsalikom,
? 2 teáskanál oregánó,
? 2 teáskanál kakukkfű,
? só ízlés szerint,
? bors ízlés szerint,
? 500 g konzerv paradicsom,
? 500 g gluténmentes lasagne tészta,
? 5 dkg parmezán sajt,
? 10 dkg laktózmentes sajt,
Besamel??
? 2 ek laktózmentes vaj,
? 5 evőkanál rizsliszt,
? 5 dl laktózmentes tej,
? szerecsendió ízlés szerint,
? 10 dkg laktózmentes sajt,
? só ízlés szerint.

Elkészítés
Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt répát és zellert. Megszórjuk friss, aprított bazsalikommal.
Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük a szárított fűszerekkel, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük a ragut.
A besamelhez a laktózmentes vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a laktózmentes tejjel. Megsózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót. Beleszórunk egy jó adag sajtot, és hagyjuk beleolvadni.
Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A sorrend: besamel, ragu, tészta, és így rétegezzük tovább. A tetejére besamel megy, rá laktózmentes trappista és jó sok parmezán.
180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ha nem egyenletesen süt a sütőnk, fordítsunk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó negyed órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.

További tippek és receptek