Frissítő hideg paradicsomleves cukor-, glutén-, laktóz-, és tojásmentesen

Hozzávalók:
♦️ 1 teáskanál olívaolaj,
♦️ 1 db vöröshagyma,
♦️ 2 gerezd fokhagyma,
♦️70 dkg paradicsom,
♦️ 1 teáskanál só,
♦️ 1 teáskanál bors,
♦️ 1 teáskanál bazsalikom,
♦️ 1 csokor petrezselyem,
♦️ 1 teáskanál turbolya,
♦️ 1 teáskanál menta.

Elkészítés:
A paradicsomok alját keresztben bevágjuk, majd néhány percre forró vízbe tesszük.
A forró vízből kivett paradicsomokat jeges vízbe tesszük. Néhány perc múlva, ha a paradicsom lehűlt, akkor már könnyedén le tudjuk szedni a héját.
Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hagyma már kezd barnulni, akkor hozzátesszük a meghámozott és apró kockára vágott paradicsomot és a fűszereket.
Fedő alatt puhára főzzük a paradicsomokat. Ha már kieresztette a levét, levesszük a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk.A paradicsomos pürét felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy elérje a megfelelő állagot. Egyet rottyantunk rajta, és kész.

További tippek és receptek