Hozzávalók:
500 g liszt (spar universal free from)
200 g laktózmentes LIGA margarin
100 g cukor
1 db tojás
1 db 150g-os 20%-os laktózmentes tejföl
0,5 csomag gluténmentes sütőpor
1 csipet só
1-1,5 kg reszelt alma
ízlés szerint fahéj
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót. Tegyük félre, amíg a margarint és a cukrot a tojássárgájával felverjük, majd adjuk hozzá a tejfölt. Fokozatosan ehhez adagoljuk a lisztkeveréket, amíg gyúrható állagú nem lesz. Mikor teljesen összedolgoztuk, tegyük hűtőbe kb. fél órára.Osszuk két egyenlő részre, és egy kis mennyiségű lisztet szórva a deszkára nyújtsuk ki, majd helyezzük kivajazott, kilisztezett tepsibe.A tésztára helyezzük a fahéjas reszelt almát, nem szükséges kinyomkodni a levét. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd helyezzük az almás töltelékre. Szúrkáljuk meg villával a tetejét, majd tojásfehérjével kenjük meg. 180°C-on 40 percig süssük.