Hozzávalók:
az alaphoz👇🏻
🍑 50 dkg tehéntúró,
🍑 12.5 dkg vaj,
🍑 20 dkg porcukor,
🍑 3 ek tejföl,
🍑 1 csomag vaníliás cukor,
🍑 1 citromból nyert citromlé,
🍑 1 citromból nyert citromhéj,
🍑 3 teáskanál zselatin,
🍑 1.5 dl tej,
a tetejére👇🏻
🍑 1 tasak gyümölcskocsonya por (piros vagy színtelen),
🍑 2 közepes db őszibarack (vagy más gyümölcs, ízlés szerint).
Elkészítés:
Az alaphoz a vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez, viszont ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
A 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és még mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük és a tortára öntjük. 😋