Hozzávalók:
? 120 g margarin,
? 230 g gluténmentes zabpehelyliszt,
? 3 evőkanál hideg víz,
? 50 g barnacukor,
? 10-15 db sárgabarack,
? 1 kanál kukoricakeményítő,
? 2 ek nyírfacukor.
Elkészítés:
? A margarint, a lisztet, és a barna cukrot egy tálba tesszük, és összedolgozzuk. Amikor már morzsás, hozzáadjuk a vizet is, és összegyúrjuk.
? 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát.
? Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és a közepét megszórjuk a kukoricakeményítővel.
? A barackokat félbe, majd vékony szeletekre vágva szépen felsorakoztatjuk a tésztán. Megszórjuk nyírfacukorral, és a tészta szélét felhatjuk.
? Sütőpapírra helyezve, 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.