Sárgabarackos galette gluténmentesen 🥧

Hozzávalók:
🍑 120 g margarin,
🍑 230 g gluténmentes zabpehelyliszt,
🍑 3 evőkanál hideg víz,
🍑 50 g barnacukor,
🍑 10-15 db sárgabarack,
🍑 1 kanál kukoricakeményítő,
🍑 2 ek nyírfacukor.

Elkészítés:
👉 A margarint, a lisztet, és a barna cukrot egy tálba tesszük, és összedolgozzuk. Amikor már morzsás, hozzáadjuk a vizet is, és összegyúrjuk.
👉 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát.
👉 Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és a közepét megszórjuk a kukoricakeményítővel.
👉 A barackokat félbe, majd vékony szeletekre vágva szépen felsorakoztatjuk a tésztán. Megszórjuk nyírfacukorral, és a tészta szélét felhatjuk.
👉 Sütőpapírra helyezve, 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

További tippek és receptek