Hozzávalók: 3 ek olívaolaj,
1 közepes fej fehér hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint,
chili ízlés szerint,
400 g csicseriborsó (konzerv),
50 g parmezán sajt ,
5 dl csirke alaplé,
60 g tészta,
300 g spenót ,
1 közepes db burgonya,
50 g parmezán sajt,
szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.
Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.
Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt.
A tetejét sok parmezánnal megszórva tálaljuk.