Hozzávalók:
▪️ 4 kacsacomb,
▪️ 2 fej vöröshagyma,
▪️ 1 fej fokhagyma,
▪️ 2 szál rozmaring,
▪️ 3 ág kakukkfű,
▪️ só, bors,
▪️ 2 evőkanál libazsír,
▪️ 4 körte,
▪️ 2 evőkanál vaj,
▪️ 2 evőkanál méz,
▪️ 1,5 dl fehérbor,
▪️ 1 marék mazsola.
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk, a fokhagymát is megpucoljuk, de egészben hagyjuk. Akkora tepsibe tesszük, amibe majd a 4 kacsacomb is kényelmesen elfér. Rádobjuk a rozmaring- és kakukkfűágakat is.
A kacsacombokat megmossuk, leszárítjuk, az esetlegesen rajta maradt tollaktól megtisztítjuk és alaposan bedörzsöljük sóval. Egy serpenyőben a libazsírt felforrósítjuk és a combok mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, hogy kérget kapjanak. Áttesszük a tepsibe bőrükkel felfelé a hagyma tetejére, majd friss borsot őrölünk rá. Alufóliával lefedjük és 150 fokos sütőben kb. 3 órán keresztül sütjük, pároljuk.
Amikor megsült a hús, levesszük a fóliát és 200 fokra emelve a hőmérsékletet addig sütjük, míg a bőre ropogós és szép aranybarna lesz, ez körülbelül 20–30 perc.
Közben a körtét félbevágjuk, a magházát kivágjuk, meghámozzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet és a fehérbort, beletesszük a körtét és a mazsolát és gyenge tűzön, lefedve kb. 10 percig pároljuk.
A kacsacombot a mézes körtével tálaljuk, köretnek vajas burgonyapürét vagy narancsos párolt rizst kínálhatunk hozzá.