Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

2021. 04. 03.

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik”.

További bejegyzéseink

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Mentes tipp

Szinte mindenkit érintő probléma, különösen télen, ajkaink hidratáltságának megőrzése.👄🥥 Erre…

Acai bogyó: a szuperélelmiszerek királynője…

Az acai - Euterpe oleracea - pálma Dél-Amerika északi részéről származik, az…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Mit fogyasszunk edzés előtt és…

👉 A legjobb edzés előtti étkezés összetett szénhidrátot és fehérjét…

MARACUJA – az Amazonas szent…

🟡 Nagyon magas rosttartalommal bír és különösen jó a cukorbetegek…