Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

2021. 04. 03.

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik”.

További bejegyzéseink

Az úszás jótékony hatásai 🏊‍♂️🌊🌞

A természetes vizekben való úszás a teljes szabadság érzését biztosítja,…

A spárga 💚

A spárga hajtása igen gazdag remekül emészthető rostokban. Ezek közül inulintartalma kiemelkedő, az…

A paprika 🌶

Immunrendszer erősítő.Javíthatja a vérkeringést.Magas A-vitamin tartalommal rendelkezik. Fogyasszunk bátran az…

Gondoltad volna?

💦 A földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan…

Méregtelenítő fürdő

Mindenkinek jár egy kis felfrissülés egy fárasztó hét után.💆🛀Íme a…

Zöld rizottó 💚

150 g bébispenótsó1,2 l alaplé vagy víz1/2 fej brokkoli250 g…