Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

2021. 04. 03.

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik”.

További bejegyzéseink

Borsmenta tea ☕

Ha plusz kilókkal küzdesz, a borsmenta az egyik legnagyobb segítőtársad…

Epres-rebarbarás rácsos pite laktózmentesen

Hozzávalók:tészta👇🏻🔹 25 dkg finomliszt,🔹 1 citromból nyert citromhéj,🔹 3 tk…

Cosmopolitan🍸

A Cosmopolitan talán az egyik leghíresebb koktél. Tökéletes társaság, miközben…

Parmezános-spenótos csicserileves glutén- és tojásmentesen

Hozzávalók:▪️ 3 ek olívaolaj,▪️ 1 közepes fej fehér hagyma,▪️ 4…

TÜKÖRTOJÁSOS PORTOBELLO ☀️🍳🍴

Hozzávalók: 8 db portobello gomba, 8 db tojás, só ízlés…

Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel gluténmentesen

Hozzávalók:💚 400 g zöldspárga,💚 12 db fürjtojás,💚 6 db retek,💚…