Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

2021. 04. 03.

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik”.

További bejegyzéseink

Padlizsánkrém 🍆

Hozzávalók: 2 db padlizsán70 ml tahini6 gerezd fokhagyma2 db citrom1/2…

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Tejszínes medvehagyma-krémleves 🥣

Hozzávalók: 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)350 g krumpli (tisztított…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Húsvéti gluténmentes fonott kalács 🐰🥰

Hozzávalók: 200 g gluténmentes süteményliszt1/2 csomag sütőpor1/2 tk. szódabikarbónapici só20…