Madártej 🥣🕊

2021. 03. 08.

Hozzávalók:

  • 1 l kókuszital
  • 1-2 db vaníliarúd vagy vanília aroma
  • 6 ek eritrit + 4 ek darált eritrit a habhoz
  • 6 db tojás
  • 40 g gluténmentes vaníliás puding

Feltesszük a kókuszitalt melegedni a bevágott vaníliarudakkal együtt. A tojásokat 1-1 keverőtálba szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük az eritritet és a vaníliás pudingot, majd a meleg kókuszitalt folyamatosan adagolva (a hőkiegyenlítés miatt) hozzáöntjük. Amikor már kissé besűrűsödik, de még nem forr, levesszük a tűzről, hogy a tojás ne csapódjon ki.

A tojásfehérjét a por eritrittel kemény habbá verjük. Egy lapos tányérra halmokat pakolunk messze egymástól, mert a mikróban megnőnek. 1,5 percre betesszük a mikróba. Miután kivesszük a mikróból, a hab kicsit összeesik, de ettől nem kell megijedni.

A madártejet a habbal együtt tálaljuk.

További édességek

ÉDES KRUMPLIFÁNK💛 🥔 💛

Hozzávalók: 0,5 kg krumpli0,5 kg édesburgonya 1 db tojássárgája szükség…

Kókusz fagylalt cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók:🤍 2 dl kókusztej,🤍 2.5 dl görög joghurt (natúr),🤍 1…

Feketeerdő torta glutén- és tejmentesen

A feketeerdő torta nemzetközi napjának tiszteletére készültünk Nektek egy glutén-…

További bejegyzéseink

Rakott kelbimbó barna rizzsel cukor-…

Hozzávalók: 💚 1 kg kelbimbó,💚 0.5 bögre barnarizs,💚 50 dkg…

Körtés galette🍐 glutén- és tejmentesen❌🍞🥛

Hozzávalók: 18 dkg Miklos universal mix gluténmentes liszt 10 dkg…

A KRUMPLITEJ, a legolcsóbb és…

A svéd professzor, Eva Tornberg álmodta meg ezt a különös…