Laktózmentes madártej

Hozzávalók:
▫️ 6 dl laktózmentes tej,
▫️ 1 dl víz,
▫️ 1 db tojásfehérje,
▫️ 1 csomag vaníliás cukor,
▫️ 3 ek cukor,
▫️ 0.5 tasak vaníliás pudingpor,
▫️ 1 csipet só.

Elkészítés:
3 dl laktózmentes tejet és 1dl vizet forralni kezdünk, miközben a tojásfehérjét 1 ek porcukorral kemény habbá verjük fel. A felforralt tejet alacsony lángra kapcsoljuk, és gyöngyözve vagy éppen forráspont alatt tartjuk. Egy evőkanál segítségével óvatosan belehelyezzük a tojásfehérjéből formált felhőket.1-2 perc után óvatosan megfordítjuk, majd további 1-2 perc után kivesszük, lecsepegtetjük és hűtjük.
Ha elegendő felhőt készítettünk, kevés tejjel elkeverjük a fél csomag vaníliás pudingport. A forró tejhez hozzáadjuk a fennmaradó 3 dl laktózmentes tejet, a csipet sót, majd lassan a pudingos tejet.
Óvatosan újra forraljuk, habverővel folyamatosan kevergetjük, és amint sűrűsödni kezd, azonnal levesszük a tűzről! Ha túlzottan pudingszerű lett, kevés laktózmentes tejjel javíthatunk rajta.
Ezt is kihűtjük, majd 2-4 adagra választjuk szét. A tetejére tesszük a felhőket, az egészet jól behűtjük (legalább 3 órán át), és hidegen tálaljuk. Kevés őrölt fahéjjal meghintve díszíthetjük.

További tippek és receptek