Főételek

Glutén- és laktózmentes sütőtök-fehérrépa gratin🥕🎃

Hozzávalók:
🤍 200 g sütőtök,
🤍 1 db fehérrépa,
🤍 150 ml kókusztej (konzerv),
🤍 50 ml víz,
🤍 1 db babérlevél,
🤍 fokhagymapor ízlés szerint,
🤍 fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, majd egy uborkagyalun szeleteljünk belőlük vékony csíkokat.
A kókusztejet, a vizet és a fűszereket melegítsük össze. Amint felforrt a keverék, zárjuk el alatta a lángot.
A zöldségcsíkokat keverjük össze és nyomkodjuk egyenletesen egy kis sütőformába, majd öntsük rá a fűszeres kókusztejet, hogy minimum a háromnegyedét ellepje.
Tegyük a gratint 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából 50 perc alatt készre fő majd. Köretként kiváló húsok, halak mellé. 😋