Ezért értékes a mángold a táplálkozás szempontjából 🥗

2022. 06. 10.

✌️ A mángold azért is jó választás, mert magas az A-, B1-, B2- és a C-vitamin tartalma is.

✌️ Ezenkívül olyan értékes anyagok is találhatóak benne, mint a foszfor, a kálium, a vas, a kalcium és a magnézium. Viszonylag csekély az energiatartalma, azonban élelmi rostokban gazdag, ami azt eredményezi, hogy ideális étel a fogyókúrát követők számára is.

✌️ A benne található K-vitamin segíti a csontok erősödését, a karotin pedig hozzájárul a szem egészségének megőrzéséhez. Fogyasztása előnyös lehet cukorbetegségben szenvedők számára is, ugyanis hozzájárul a vércukorszint szabályozásához.

További bejegyzéseink

Karácsonyi forralt bor🎄🍷

Hozzávalók: 1 l édes fehérbor (házi) 2 db alma 2…

Abonett

Próbáltad már az abonett recepteket? Könnyen elkészíthető, kímélő, de mégis…

Méregtelenítő fürdő

Mindenkinek jár egy kis felfrissülés egy fárasztó hét után.💆🛀Íme a…

🌿💡🌱

Az omega-3, omega-6 olajok számos vegán készételben is megtalálhatók, például…

Laktózmentes rántott hagymavirág

Hozzávalók:🔹1 nagy db vöröshagyma,🔹5 púpozott ek finomliszt,🔹2 db tojás,🔹1 kk…

Túró rudi házilag glutén- és…

Hozzávalók: 250 gr laktózmentes túró,egy citrom reszelt héja,fél rúd vanília…