Hozzávalók:
✨ 6 dkg vaj,
✨ 2.5 dl joghurt,
✨ 2 db tojás,
✨ 10 dkg nyírfacukor,
✨ 1 csipet só,
✨ 0.5 db narancs,
✨ 3 ek rum,
✨ 2 tk sütőpor,
✨ 20 dkg gluténmentes búzadara,
✨ 7 db füge.
Elkészítés:
? A tésztához a vajat felolvasztjuk. Közben a joghurtot, a tojásokat, a nyírfacukrot, a sót, a lereszelt narancshéjat és a rumot krémes állagúra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített gluténmentes búzadarát.
? Kivajazunk egy szögletes vagy kerek (kb. 26 cm-es) piteformát, majd beletöltjük a masszát, és elegyengetjük.
? A megmosott fügéket félbevágjuk, elrendezzük a tésztán, és finoman lenyomkodjuk.
? 45 percen keresztül, 180 fokon süstjük, majd tálalás előtt hagyjuk kihűlni. ?