A glutén 🥐🥖

2021. 03. 01.

A glutén önmagában nem “rossz” vagy “gonosz”, hanem egy tápanyag, ami előfordul a természetben. 🌾

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy több ezer év után miért pont mostanság terjedt el a köztudatban a rá való érzékenység. 🧐

A magyarázat valószínűleg az, hogy nem maga a glutén jelent problémát – hiszen egy fehérjetípus nem válhat egyik pillanatról a másikra ártalmassá –, hanem a gabonatermesztés körülményei változtak meg. A feldolgozási eljárás során “csúsznak be” olyan tényezők, amiknek a következtében megnövekedett a kellemetlen tünetek veszélye.

További tippek

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

AJAKBALZSAM CÉKLÁBÓL💋💄 🎀

Hozzávalók: 1 db közepes méretű cékla, 1 tk. kókuszolaj, 2…

Tudtad? 💜

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása…

További bejegyzéseink

7 érdekesség az étcsokoládéról 🍫🤎

A szív barátja. Az étcsokoládéban rejlő flavonoidok csökkentik a szív-…

A spárga 💚

A spárga hajtása igen gazdag remekül emészthető rostokban. Ezek közül inulintartalma kiemelkedő, az…

Megfontolandó…

 🥒 🍏 🥑 💚 A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott…