A glutén 🥐🥖

2021. 03. 01.

A glutén önmagában nem “rossz” vagy “gonosz”, hanem egy tápanyag, ami előfordul a természetben. 🌾

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy több ezer év után miért pont mostanság terjedt el a köztudatban a rá való érzékenység. 🧐

A magyarázat valószínűleg az, hogy nem maga a glutén jelent problémát – hiszen egy fehérjetípus nem válhat egyik pillanatról a másikra ártalmassá –, hanem a gabonatermesztés körülményei változtak meg. A feldolgozási eljárás során “csúsznak be” olyan tényezők, amiknek a következtében megnövekedett a kellemetlen tünetek veszélye.

További tippek

10 érdekesség a paradicsomról 🍅

Sokan úgy gondolják, hogy a paradicsom egy zöldség, holott ez…

Biotermékek 🥒 🍏 🥑 💚

A bioterméknek számos előnye van a nagyüzemi gazdaságokban gyártott termékkel…

Mit jelent a “bio” jelzés?…

Ha valamelyik terméknél ezt látjuk feltüntetve, akkor biztosak lehetünk benne,…

További bejegyzéseink

Húsvéti gluténmentes fonott kalács 🐰🥰

Hozzávalók: 200 g gluténmentes süteményliszt1/2 csomag sütőpor1/2 tk. szódabikarbónapici só20…

Tévhit a szökőévvel kapcsolatban

💭Te tudtad?🤔 Sokan azt hiszik, hogy a szökőnap február 29.,…

7 érdekesség az étcsokoládéról 🍫🤎

A szív barátja. Az étcsokoládéban rejlő flavonoidok csökkentik a szív-…