A glutén 🥐🥖

2021. 03. 01.

A glutén önmagában nem “rossz” vagy “gonosz”, hanem egy tápanyag, ami előfordul a természetben. 🌾

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy több ezer év után miért pont mostanság terjedt el a köztudatban a rá való érzékenység. 🧐

A magyarázat valószínűleg az, hogy nem maga a glutén jelent problémát – hiszen egy fehérjetípus nem válhat egyik pillanatról a másikra ártalmassá –, hanem a gabonatermesztés körülményei változtak meg. A feldolgozási eljárás során “csúsznak be” olyan tényezők, amiknek a következtében megnövekedett a kellemetlen tünetek veszélye.

További tippek

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

A piros ❤ növényekben olyan…

...A-vitamin, C-vitamin, kálium és vas, illetve a tumorgátló resveratrol, likopin…

A spárga 💚

A spárga hajtása igen gazdag remekül emészthető rostokban. Ezek közül inulintartalma kiemelkedő, az…

További bejegyzéseink

Pihenés 🙇‍♂️

A megfelelő mennyiségű pihenés alapvető feltétele az egészségnek, mert a…

Tudtad? 💜

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása…

Sárgarépafőzelék 🥕

Hozzávalók: 1 fej hagyma2 ek olaj800 g sárgarépasó, bors250 ml…