A glutén 🥐🥖

2021. 03. 01.

A glutén önmagában nem “rossz” vagy “gonosz”, hanem egy tápanyag, ami előfordul a természetben. 🌾

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy több ezer év után miért pont mostanság terjedt el a köztudatban a rá való érzékenység. 🧐

A magyarázat valószínűleg az, hogy nem maga a glutén jelent problémát – hiszen egy fehérjetípus nem válhat egyik pillanatról a másikra ártalmassá –, hanem a gabonatermesztés körülményei változtak meg. A feldolgozási eljárás során “csúsznak be” olyan tényezők, amiknek a következtében megnövekedett a kellemetlen tünetek veszélye.

További tippek

Jó, ha tudod! 💡

Számos gyógyszer vivőanyagaként laktózt használnak, emellett salátaöntetek, instant levesek és…

A KRUMPLITEJ, a legolcsóbb és…

A svéd professzor, Eva Tornberg álmodta meg ezt a különös…

Tudtad? 💜

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása…

További bejegyzéseink

Cukormentes sajttorta

Hozzávalók:🤍 150 g zabkeksz,🤍 50 g vaj,🤍 400 g krémsajt,🤍…

Méregtelenítő fürdő

Mindenkinek jár egy kis felfrissülés egy fárasztó hét után.💆🛀Íme a…