Hozzávalók:
👌 100 g fagyasztott zöld hüvelyű zöldbab
👌 100 g fagyasztott sárga hüvelyű zöldbab
👌 só
👌 1 konzerv fehérbab
👌 1 konzerv vörösbab
👌 1 konzerv tarkabab
👌 1 fej lilahagyma
👌 4 gerezd fokhagyma
👌 1 l víz
👌 30 g eritrit
👌 80 ml 10%-os ecet
Elkészítés:
Előfőzzük a zöldbabokat, amihez egy lábasban vizet forralunk egy kevés sóval, beletesszük a babokat 2 percre, leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. Egy keverőtálba tesszük az előfőzött zöldbabokat, a lecsöpögtetett fehérbabot, vörösbabot és tarkababot, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, majd a fokhagymát is. A savanyítóléhez feltesszük főni a vizet egy lábasba az eritrittel, az ecettel és a sóval, majd 2 percig főzzük. Megvárjuk, míg langyosra hűl, ráöntjük a babos alapra, és együtt hagyjuk kihűlni. 😍