Hozzávalók a tésztához:
90dkg brokkoli
só
bors
9dkg laktózmentes krémsajt
4ek kukoricaliszt
olívaolaj
A brokkoli rózsáit nagyon kicsi darabokra vágjuk, majd sós, forró vízben kb. 5 percig főzzük, amíg megpuhul. Ezután egy szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük, és villával pépesre nyomkodjuk. Várunk néhány percet, amíg a brokkli kihűl, végül kinyomkodjuk belőle a vizet. A brokkolit egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a kukoricalisztet. Akkor jó, ha tésztaszerűen összeállt a massza, és gombócot tudunk belőle formálni. Ha túl vizesnek találjuk, akkor adjunk hozzá még 1-2 evőkanál kukoricalisztet.A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ezután a tésztát 2 vagy 4 részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsin kerek vagy négyszögletes formára alakítjuk őket. A pizzák tetejét megkenjük olívaolajjal, és betesszük őket kb. 15 percre sülni, amíg a tetejük aranyszínű lesz. Végül ízlés szerint rátesszük a feltéteket és így további 10-15 percig sütjük.