Zabpelyhes almás sütemény 🥧

2021. 04. 13.

Hozzávalók:

  • 1 kg pucolt alma
  • 25 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dl kókusztej
  • 40 g édesítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db M-es tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet himalájai só

A zabpelyhet összekeverjük a kókusztejjel, a sütőporral és az édesítővel, majd 5-10 percet állni hagyjuk. Hozzáütjük a tojást, majd ízesítjük a fahéjjal és a csipet sóval. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát belekeverjük a zabpelyhes masszába, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és egyenletesen eloszlatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, érdemes megvárni, hogy kihűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.

További bejegyzéseink

Gondoltad volna?

💦 A földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan…

Már 3 éves a Coconut!

2020. november 17-én lett 3 éves egyik kedves partnerünk a…

Kéksajtos gombakrémleves 🍄🥣

Hozzávalók: A leveshez: 1 fej hagyma, 3-4 ek olaj, 250…

🌿💡🌱

Az omega-3, omega-6 olajok számos vegán készételben is megtalálhatók, például…

Az úszás jótékony hatásai 🏊‍♂️🌊🌞

A természetes vizekben való úszás a teljes szabadság érzését biztosítja,…

Piskótatekercs kicsit másképp…😋

Hozzávalók: -a tésztához: 6 db tojásfehérje, 6 db tojássárgája, 12…