Zabpelyhes almás sütemény 🥧

2021. 04. 13.

Hozzávalók:

  • 1 kg pucolt alma
  • 25 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dl kókusztej
  • 40 g édesítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db M-es tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet himalájai só

A zabpelyhet összekeverjük a kókusztejjel, a sütőporral és az édesítővel, majd 5-10 percet állni hagyjuk. Hozzáütjük a tojást, majd ízesítjük a fahéjjal és a csipet sóval. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát belekeverjük a zabpelyhes masszába, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és egyenletesen eloszlatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, érdemes megvárni, hogy kihűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.

További bejegyzéseink

Az uborka frissít, lúgosít és…

Az uborka közismert gyulladáscsökkentő, ezért akkor is jó választás, ha…

Skót konyha

Ha kultúráról és konyháról van szó, akkor a skótok a…

Szárzeller gazpacho

Hozzávalók: 💚 8-9 szárzeller megtisztítva, felszeletelve, 💚 1 nagy piros alma felszeletelve,…

Thai vörös curry glutén-, laktóz-,…

Hozzávalók🧡 2 ek olívaolaj,🧡 50 dkg csirkemellfilé,🧡 2 gerezd fokhagyma,🧡…

Tojásmentes parmezános-tormás sonkatekercsek

Hozzávalók:besamelmártáshoz👇🏻▪️ 2 ek vaj,▪️ 2 púpozott ek finomliszt,▪️ 3 dl…

Mandulatorta gluténmentesen

Hozzávalók:a tésztához👇🏻🤍 5 db tojásfehérje,🤍 18 dkg mandula,🤍 15 dkg…