Zabpelyhes almás sütemény 🥧

2021. 04. 13.

Hozzávalók:

  • 1 kg pucolt alma
  • 25 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dl kókusztej
  • 40 g édesítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db M-es tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet himalájai só

A zabpelyhet összekeverjük a kókusztejjel, a sütőporral és az édesítővel, majd 5-10 percet állni hagyjuk. Hozzáütjük a tojást, majd ízesítjük a fahéjjal és a csipet sóval. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát belekeverjük a zabpelyhes masszába, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és egyenletesen eloszlatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, érdemes megvárni, hogy kihűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.

További bejegyzéseink

Tudtad? 💜

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása…

TÜKÖRTOJÁSOS PORTOBELLO ☀️🍳🍴

Hozzávalók: 8 db portobello gomba, 8 db tojás, só ízlés…

GOMBÁS-BACONÖS RIZOTTÓ LAKTÓZMENTESEN 🍄

Hozzávalók (4 adag): 5 dkg bacon, 3 dkg laktózmentes vaj,…

Piskótatekercs kicsit másképp…😋

Hozzávalók: -a tésztához: 6 db tojásfehérje, 6 db tojássárgája, 12…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…

Sokkal olcsóbb tudatosan táplálkozni, ha…

Ne tartsunk otthon olyasmit, amiről tudjuk, hogy soha nem fogjuk…