Zabpelyhes almás sütemény 🥧

Hozzávalók:

  • 1 kg pucolt alma
  • 25 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dl kókusztej
  • 40 g édesítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db M-es tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet himalájai só

A zabpelyhet összekeverjük a kókusztejjel, a sütőporral és az édesítővel, majd 5-10 percet állni hagyjuk. Hozzáütjük a tojást, majd ízesítjük a fahéjjal és a csipet sóval. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát belekeverjük a zabpelyhes masszába, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és egyenletesen eloszlatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, érdemes megvárni, hogy kihűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.

További tippek és receptek