Virslis-sajtos leveles stanglik ?

Hozzávalók:

  • 2 csomag gluténmentes leveles tészta
  • 8 db sertésvirsli
  • 2 ek tejföl
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • 30 g füstölt sajt
  • 30 g trappista

A stanglikhoz a leveles tészta lapjait széthajtjuk, majd 4-4 egyenlő téglalapra vágjuk őket hosszában. A virsliket a téglalapok közepére tesszük, és egy fogvájóval pár helyen megszurkáljuk.

A virslik körül 1-2 centinként bevagdossuk a tésztalapokat úgy, hogy a virsli alatt nem vágjuk át a tésztát. Az így kapott tésztacsíkokat egyszer jobbról, egyszer balról ráhajtogatjuk a virslire. A körbefont tészta tetejét lekenjük a tejföllel, a sóval és borssal elkevert tojással, majd megszórjuk a tetejét a kétféle reszelt sajttal. 

175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-35 percre – lehetőleg a sütő alsóbb felébe, hogy a sajt a tetején ne égjen meg, amíg a tészta át nem sül.

Forrás: https://streetkitchen.hu/instant/virslis-sajtos-leveles-stanglik/

További tippek és receptek