Hozzávalók:
- 2 csomag gluténmentes leveles tészta
- 8 db sertésvirsli
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 db tojás
- 30 g füstölt sajt
- 30 g trappista
A stanglikhoz a leveles tészta lapjait széthajtjuk, majd 4-4 egyenlő téglalapra vágjuk őket hosszában. A virsliket a téglalapok közepére tesszük, és egy fogvájóval pár helyen megszurkáljuk.
A virslik körül 1-2 centinként bevagdossuk a tésztalapokat úgy, hogy a virsli alatt nem vágjuk át a tésztát. Az így kapott tésztacsíkokat egyszer jobbról, egyszer balról ráhajtogatjuk a virslire. A körbefont tészta tetejét lekenjük a tejföllel, a sóval és borssal elkevert tojással, majd megszórjuk a tetejét a kétféle reszelt sajttal.
175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-35 percre – lehetőleg a sütő alsóbb felébe, hogy a sajt a tetején ne égjen meg, amíg a tészta át nem sül.
Forrás: https://streetkitchen.hu/instant/virslis-sajtos-leveles-stanglik/