Vegetáriánus rakott padlizsán ?

Hozzávalók:

  • 600 g krumpli
  • 3 db nagy padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 70 g paradicsompüré
  • 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
  • só, bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk rozmaring
  • 300 g füstölt sajt
  • olívaolaj

A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.

A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával.  Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.

Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, majd lerakjuk a felkarikázott főtt krumplit, amit sózunk, borsozunk. Ráteszünk egy réteg paradicsomszószt, amire sajtot reszelünk és rárakjuk a padlizsán felét. Folytatjuk a rétegelést úgy, hogy a legtetején sajt legyen. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Forrás: https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/vega-rakott-padlizsan/

További tippek és receptek