Tejszínes medvehagyma-krémleves 🥣

2021. 03. 29.

Hozzávalók:

  • 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)
  • 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
  • 80 g vaj
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • 0,25 db szerecsendió
  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 0,25 db citrom leve
  • 200 ml tejszín

A medvehagymát felaprítjuk, és a megtisztított krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy lábasban a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is vagyunk. 

Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/tejszines-medvehagyma-kremleves/

További bejegyzéseink

Gluténmentes sajtos-magos stangli 🤩

Hozzávalók: 1 csomag gluténmentes leveles tészta100 g reszelt sajt1 db…

Mi az élelmiszer-adalékanyag? 🙄

Hazánkban a Magyar Élelmiszerkönyv hatályos szabályozása szerint élelmiszer-adalékanyag „ minden olyan élelmiszerként…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

Tudtad? 💜

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása…

Fűszerek megfázás ellen

🧄 🌶 🤧A fokhagyma az egyik legkiválóbb nátha elleni természetes szer, de…