Tejszínes medvehagyma-krémleves 🥣

2021. 03. 29.

Hozzávalók:

  • 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)
  • 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
  • 80 g vaj
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • 0,25 db szerecsendió
  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 0,25 db citrom leve
  • 200 ml tejszín

A medvehagymát felaprítjuk, és a megtisztított krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy lábasban a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is vagyunk. 

Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/tejszines-medvehagyma-kremleves/

További bejegyzéseink

Sült krumpli vegán sajtszósszal 💛

Hozzávalók: A sajtszószhoz: 200 g natúr kesudió, forralt víz az…

10 ÉRDEKES TÉNY A KÁVÉRÓL…

Évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ. Ez naponta…

A paprika 🌶

Immunrendszer erősítő.Javíthatja a vérkeringést.Magas A-vitamin tartalommal rendelkezik. Fogyasszunk bátran az…

FAHÉJAS ALMACHIPS 🍎

Hozzávalók: 4 db alma, 2 evőkanál fahéj. Az almát megmossuk,…

🌿💡🌱

Az omega-3, omega-6 olajok számos vegán készételben is megtalálhatók, például…

TÜKÖRTOJÁSOS PORTOBELLO ☀️🍳🍴

Hozzávalók: 8 db portobello gomba, 8 db tojás, só ízlés…