Tejszínes medvehagyma-krémleves 🥣

2021. 03. 29.

Hozzávalók:

  • 2 csokor friss medvehagyma (kb. 100g)
  • 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
  • 80 g vaj
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • 0,25 db szerecsendió
  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 0,25 db citrom leve
  • 200 ml tejszín

A medvehagymát felaprítjuk, és a megtisztított krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy lábasban a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is vagyunk. 

Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/tejszines-medvehagyma-kremleves/

További bejegyzéseink

Vegán datolyás-mogyorós energiagolyó

Hozzávalók:🤍 200 g datolya,🤍 80 g mandulapehely,🤍 80 g földimogyoró,🤍…

Sárgarépafasírt karalábéval cukor- és tejmentesen

Hozzávalók:🧡 4 db közepes sárgarépa,🧡 1 db közepes karalábé,🧡 3…

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Frissítő hideg paradicsomleves cukor-, glutén-,…

Hozzávalók:♦️ 1 teáskanál olívaolaj,♦️ 1 db vöröshagyma,♦️ 2 gerezd fokhagyma,♦️70…

CITROM 🍋 – A C-VITAMIN…

🟡 A citrom fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében…