Hozzávalók: 25 dkg gluténmentes/cukormentes darált keksz, 8 dkg olvasztott, langyos laktózmentes vaj, 65 dkg laktózmentes mascarpone sajt, 10 dkg eritrit, 1 ek. rizsliszt valamint vanília aroma, 1 citrom reszelt héja és a leve, fél kis pohár 0%-os laktózmentes joghurt, 3 db tojás.

A kekszet törd össze apróra, majd keverd össze a felolvasztott vajjal, és egyenletesen nyomkodd bele egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába.

Süsd előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig!

Ezután a sajtkrémet keverd össze az eritrittel, a liszttel, a vaníliás cukorral, a joghurttal, a citromhéjjal és végül egyenként add hozzá a tojásokat.

Öntsd rá a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 50 percre.

Jót tesz neki, ha áll egy éjszakát a hűtőben.