Piskótatekercs kicsit másképp…?

Hozzávalók:

-a tésztához: 6 db tojásfehérje, 6 db tojássárgája, 12 dkg rizsliszt, 12 dkg xilit, 1 kh szódabikarbóna;

-a töltelékhez: 10 dkg diabetikus sárgabaracklekvár.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.A piskótához válasszuk szét a tojásokat, és a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt xilittel, közben keverjük hozzá a sütőport is. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgájához, majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet is. 180 fokon süssük 5 percig, majd 150 fokra emeljük a hőfokot, és további 20 percig süssük. Ha elkészült, akkor egy konyharuhára borítsuk rá és tekerjük fel. Amint kihűlt széthajtogathatjuk és megkenhetjük a baracklekvárral, majd visszatekerhetjük. Néhány perc múlva már szeletelhetjük is.

További tippek és receptek