Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta ??

Hozzávalók:

  • 250-300 g maradék rozskenyér
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 friss ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • fehérborecet
  • 1 szál kígyóuborka
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 marék friss madársaláta
  • 6-7 levél friss bazsalikom
  • 250 g halloumi sajt
  • extra szűz olívaolaj

A maradékmentő panzanella salátához a kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringot és fokhagymát szórunk rá. Az egészet összekeverjük, és berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ha kész, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Míg sül a kenyér, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk 2-3 ek fehérborecettel, sózzuk, és hagyjuk marinálódni.

A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba rakjuk a madársalátával együtt. 

A sajtot fél cm vastagra szeleteljük, és egy kevés olívaolajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk.

A dresszinghez 2-3 ek fehérborecetet összekeverünk 3-4 ek extra szűz olívaolajjal, sóval és borssal.

Végül összeállítjuk a salátát: a zöldségekhez adjuk a lila hagymát, és a dresszinget a salátára öntjük. Rászórjuk a krutont, majd az egészet összekeverjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és a sajttal tálaljuk.

Forrás: https://streetkitchen.hu/green-kitchen/vegetarianus/panzanella-avagy-maradekmento-kenyersalata/

További tippek és receptek