Paleo tippek kezdőknek ?

  • Igyál sok vizet!

Ezerszer hallottad, de ezeregyedszer is jusson eszedbe, mert a testednek szüksége van a vízre! A vízivás, a paleo étrendre való áttérést is nagy mértékben meg fogja könnyíteni.

  • Csapd be a szemed, csapd be az elméd!

Eleinte sokkal könnyebb az átállás, ha olyan ételeket készítesz, melyek kinézetre nagyon hasonlítanak a korábban rendszeresen fogyasztott ételeidhez. A zöldségekből készült tészták például sokat segítenek a kezdő paleosoknak, hiszen elhitetik a szemeddel, hogy hagyományos tésztát eszel.

  • Gondoskodj a nassolásról!

Természetesen paleo nassolnivalókról van szó. Fontos, hogy sose érezd magad éhesnek két főétkezés között sem. Egy maréknyi szárított gyümölcsöt bárhova magaddal vihetsz, így olyankor is segíthetsz magadon, ha a közelben nem elérhető olyan étel, ami beleférne a paleo diétádba. A friss gyümölcsökkel, zöldségekkel megoldhatod a nassolást!

  • Ne diétázz, hanem válts életmódot!

Az életed részévé váló táplálkozási szokásról van szó, ami pozitív változásokat fog hozni az életedbe. Ha nem így gondolsz rá, hanem csak egy átmeneti diétaként, amihez nem fűlik a fogad, nem is fog beválni.

  • Hallgass a testedre!

Mint minden esetben, most is ez az egyik legfontosabb tanács! Egy új étrendre és ezzel együtt egy új életformára áttérni tested számára is kihívást jelent. Hallgass a tested jelzéseire. Meg fogja mondani, mire van szükséged!

  •  Készülj előre!

Mikor áttérsz a paleo étrendre, sok új összetevővel fogsz találkozni. Szabadulj meg mindentől a konyhádban, ami nem illeszkedik az új táplálkozási formádhoz és töltsd fel a készleteidet paleo alapanyagokkal!

  • Adj magadnak 1 hónapot!

Egyeseknek könnyebben, másoknak viszont nehezen megy a paleora való áttérés. Főleg az első heteket szenvedheti meg a szervezet, ilyenkor fejfájás, gyengeség és hangulatingadozás léphet fel. Adj magadnak és testednek egy hónapot, hogy átálljon. Ne add fel az első kellemetlenségeknél, mert ezek idővel el fognak múlni.

  •  Légy kreatív!

Fontos, hogy ne edd minden egyes nap ugyanazt, mert hamar ráunhatsz az új étrendedre. A paleo nagyon színes és változatos tud lenni. Használd ki, hogy olyan új ízeket kóstolhatsz, olyan új ételeket próbálhatsz ki, amiket korábban sohasem.

  • Tanulj!

Olvass el mindent, amit csak találsz a választott új életformádról, a paleoról! Sok egymásnak ellentmondó állítással is fogsz találkozni azzal kapcsolatban, hogy mi fér bele és mit kell kerülnöd az étrendedben, de az alapokkal meg tudsz ismerkedni. Ha megérted, hogy ez nemcsak egy diéta, hanem egy életforma, sikeresebben fogod tudni megoldani a váltást.

Forrás: https://szepsegem.com/paleo-tippek-kezdoknek/

További tippek és receptek