- Az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó zöld tea csökkenti az oxidatív károsodások következtében kialakuló betegségek előfordulását, úgymint a kardiovaszkuláris betegségek, rosszindulatú daganatok, ízületi gyulladások és Alzheimer-kór.
- Csökkenti az összkoleszterinszintet, növeli a “jó” koleszterin értéket.
- A teában kevés nátrium található, emellett nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot és fluort. Ennek alapján a teafogyasztás csökkentheti a csontritkulás mértékét, vagy megakadályozhatja annak kialakulását.
- Fogyókúrához is nagy segítség lehet. Kutatások szerint, a zöld tea gyorsítja az anyagcsere folyamatokat és gyorsítja a zsírégetést.
- A zöld tea jelentős élénkítőszer, koffein és theophillyn tartalma miatt. Serkenti a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet.
- A sejteket károsító szabad gyököket leköti, akadályozza a hibás sejtek szaporodását. A japán országos rákkutató intézet szerint, a zöld teát fogyasztók szervezetében lassabban növekszenek a daganatok.
- A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenlétének köszönhetően. Ennek eredménye, hogy a szájüregben gátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását.
- Emellett a katekinek védelmet nyújthatnak az emésztőrendszeri fertőzések egy része ellen.
- Nagyszerű öregedés ellen és a bőr szebbé tételére is az antioxidáns tartalma miatt.
Forrás: https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/taplalkozas/1431/erdekessegek-a-zold-tearol