Hozzávalók:
👉 100 ml laktózmentes tej
👉 15 g friss élesztő
👉 330 g liszt
👉 1 tk só
👉 100 g laktózmentes gouda sajt
👉 70 g laktózmentes vaj
👉 1 db tojás
👉 50 g laktózmentes tejföl
Elkészítés:
Először egy keverőtálba mérjük a meleg tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a többi hozzávalót is. 7-8 percig dagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezek után egy enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, és 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, és lefedve hagyjuk kelni további 15 percet. Végül a tojást kikeverjük egy kevés vízzel, lekenjük vele a pogácsákat, megszórjuk egy-egy nagy csipet sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 👌😋