Laktózmentes fahéjas csiga 😋✨

Hozzávalók:
👉 515 ml mandulaital
👉 150 g tejmentes margarin
👉 200 g barna cukor
👉 7 g élesztő
👉 650 g finomliszt
👉 3 ek fahéj
👉 200 g porcukor
👉 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:
Első lépésként az 500 ml felmelegített mandulaitalt öntsük egy edénybe, majd adjunk hozzá 100 gramm tejmentes margarint, 50 gramm barna cukrot, és végül az élesztőt, majd hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután jöhet hozzá a liszt, majd a tésztát gyúrjuk össze. Folpackkal fedjük le az edény tetejét, és 1 órára tegyük félre pihenni.
Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki, a felszínét pedig kenjük meg 50 gramm tejmentes margarinnal, szórjuk meg 150 gramm barna cukorral és a 3 ek fahéjjal, majd tekerjük fel. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük készre.
Az öntethez a 200 gramm porcukrot, a 15 ml mandulaitalt és az 1 teáskanálnyi vanília kivonatot egy habverő segítségével keverjük össze, majd a fahéjas csigákat melegen, a mázzal meglocsolva tálaljuk. 😋

További tippek és receptek