Laktózmentes epres chia puding bazsalikommal 🌱🍓

Hozzávalók:
👉 ½ bögre chia mag
👉 2 bögre rizsital
👉 1 ½ bögre friss eper
👉 ½ bögre víz
👉 1 db citrom
👉 4 ek méz vagy rizsszirup
👉 0.25 csokor friss bazsalikom
👉 20 g szeletelt mandula

Elkészítés:
Első lépésként a chia magot elkeverjük egy tálban a rizsitallal, majd a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezalatt az epret egy kis lábasban egy kevés vízzel feltesszük főni, majd ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet vagy a rizsszirupot és a bazsalikomleveleket. Jól összekeverjük és addig főzzük, míg fel nem forr és az epreink meg nem fonnyadnak. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Amint a chia mag megszívta magát, kezdhetjük a rétegezést. Egy pohár aljára először a chia pudingot rakjuk, majd rá az epret, és ezt ismételjük, amíg el nem fogy a két alapanyagunk. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, eperrel és friss bazsalikommal.
Igazán különleges és finom reggeli vagy uzsonna lehet. ☀️😊

További tippek és receptek