LAKTÓZMENTES BORSÓFŐZELÉK💚

Hozzávalók:
👉1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
👉2 gerezd fokhagyma
👉2 ek étolaj
👉só
👉200 ml víz
👉500 g fagyasztott zöldborsó
👉500 ml rizstej
👉1 ½ ek keményítő
👉1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Első lépésként a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát közepes lángon megdinszteljük egy lábasban az olajon. Ezek után, sózzuk és felöntjük 100 ml vízzel, majd zsírjára pirítjuk, és ismét felöntjük 100 ml vízzel. Amint elpárologott a víz, hozzáadjuk a zöldborsót és a rizstejet. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal a zöldbordó háromnegyedét kivesszük. A lábas tartalmát egy botmixerrel leturmixoljuk, majd közepes lángon felforraljuk és egy kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Visszatesszük bele a kivett zöldborsót, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, egyet keverünk rajta és már tálalhatjuk is.

További tippek és receptek