Levesek

Lakt√≥zmentes almaleves ūüćéūü•£

Hozzávalók:
ūüĒł 4 k√∂zepes db alma,
ūüĒł 1 tk fah√©j,
ūüĒł 2 csipet s√≥,
ūüĒł 3 ek cukor,
ūüĒł 1 ek lakt√≥zmentes van√≠li√°s pudingpor,
ūüĒł 2 dl lakt√≥zmentes fŇĎzŇĎtejsz√≠n (20%-os),
ūüĒł 4 db szegfŇĪszeg,
ūüĒł 1 csomag van√≠li√°s cukor.

Elkészítés:
Az alm√°kat megmossuk, megh√°mozzuk, kiszedj√ľk a magh√°zukat, √©s apr√≥ra v√°gjuk.
Egy kisebb faz√©kba tessz√ľk, megsz√≥rjuk a s√≥val, a fah√©jjal, a cukorral √©s a szegfŇĪszeggel, majd fel√∂ntj√ľk v√≠zzel. Ha az alma puh√°ra fŇĎtt, csom√≥mentesre keverj√ľk a pudingport a lakt√≥zmentes tejsz√≠nnel, majd a meleg levesbŇĎl p√°r kan√°llal felh√≠g√≠tjuk, √©s √°lland√≥ keverget√©s mellett a levesbe csorgatjuk. Belesz√≥rjuk a van√≠li√°s cukrot, √©s hagyjuk √ļjra felforrni.
Mentalev√©llel d√≠sz√≠tve langyosan vagy behŇĪtve k√≠n√°ljuk. ūüėč