Kéksajtos gombakrémleves 🍄🥣

2021. 04. 27.

Hozzávalók:

A leveshez: 1 fej hagyma, 3-4 ek olaj, 250 g csiperkegomba, 500 ml alaplé, só, 150 ml tejszín, 30 g kéksajt, 1 ek vaj.

A krutonhoz: 1 marék szárított kenyérkocka, 3 ek olívaolaj, 1/2 gerezd fokhagyma.

A tálaláshoz: 1 csokor friss petrezselyem.

A gombakrémleveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy fazékban üvegesre pirítjuk az olajon. Ezután felvesszük a hőfokot a maximumra, és hozzátesszük a megmosott és cikkekre vágott gombát is. Ne keverjük folyamatosan, mert akkor nem tud megpirulni a gomba. Hagyjuk nyugodtan, hadd kapjon egy kis színt. 

Amikor lepirítottuk a gombát is, felöntjük az alaplével, sózzuk, és 8-10 percig főzzük. Amikor megfőtt, lehúzzuk a levest a tűzhelyről, és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a tejszínt. Amikor újra felforrt a leves, belemorzsoljuk a kéksajtot és hozzáadjuk a vajat, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet. 

A kenyérkockákat egy tálba tesszük, majd az olívaolajba belenyomjuk a fokhagymát, és meglocsoljuk vele a kenyereket. Tálba szedjük a levest, rákanalazunk a krutonból és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Forrás: https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/gombakremleves-keksajtos/

További bejegyzéseink

Borsmenta tea ☕

Ha plusz kilókkal küzdesz, a borsmenta az egyik legnagyobb segítőtársad…

FAHÉJAS ALMACHIPS 🍎

Hozzávalók: 4 db alma, 2 evőkanál fahéj. Az almát megmossuk,…

Zöld rizottó 💚

150 g bébispenótsó1,2 l alaplé vagy víz1/2 fej brokkoli250 g…

Pihenés 🙇‍♂️

A megfelelő mennyiségű pihenés alapvető feltétele az egészségnek, mert a…

Epres spárgasaláta sonkával 😋

Hozzávalók: A dresszinghez: 200 ml 100%-os narancslé, 200 ml olaj,…