Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes süteményliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- pici só
- 20 g vaj
- 150 ml kefir
- 35 g méz
- 1 db tojás
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, a vajat, a mézet, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Lisztezett felületen átgyúrjuk (nem baj ha a tészta lágyabb állagú az átgyúrás alatt hozzáadott liszttől megfelelő állagú lesz). Három egyenlő részre osztjuk és rudakat sodrunk belőlük. Ezeket a rudakat összefonjuk, majd a tetejét lekenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/12877753-sutoporos-fonott-kalacs-glutenmentesen