Húsmentes céklás spagetti 🍝😊

Hozzávalók:
👉 50 dkg tészta
👉 20 dkg feta sajt
👉 bébispenót ízlés szerint
👉 1 ek citromlé
👉 30 dkg főtt cékla
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 fél dl olívaolaj
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 tk chilipehely ízlés szerint
👉 dió ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
Az összekockázott főtt céklát, a megpucolt fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, a sót, a borsot és a chilit tegyük egy aprítógépbe, és pürésítsük a hozzávalókat addig, míg krémes szószt nem kapunk. A leszűrt tésztát forgassuk egybe a céklaszósszal, majd citromlével ízesítsük. Feta sajttal, dióval és bébispenóttal megszórva kínáljuk. 👌

További tippek és receptek